måndag 30 november 2009

Kockämne!

Jag tror allt att det bor en blivande kock här i huset! (Inte sötaste vovven, utan äldsta dottern Moa!)

När jag kom hem idag, hungrig och trött efter jobbet, fanns en bit supergod pizza sparad till mig!
Mums!!!

Hunden är föresten lillasysters!

söndag 29 november 2009

FÖRSTA ADVENT!



Mmm, mysigt!

Idag rymde jag från man och barn, för att mysa en stund
på LUSTFYLLT utanför Habo!
Åh, vad jag trivs hos Lena och hennes goa familj! Supergott fika, vackra ting
och massor av tända ljus!

Tack Sirpa, för att du lyckades få med mig dit tillslut!

lördag 28 november 2009

Två små mirakel!

Är fortfarande svårt att förstå att båda bodde i min mage, på samma gång!

torsdag 26 november 2009

Tvillingmysteriet! Del 3

När bussen åkt den morgonen pirrade det alldeles extra i magen.
Eftersom vi fått uppleva graviditet och rutinultraljud tre gånger tidigare, så visste jag att det här var en stor dag. Det är så fantastiskt att få bevis för att det faktiskt växer ett litet barn där inne i magen. Fast det undret är svårt att förstå, hur många barn man än får tror jag!
Mannen kom hem och vi gav oss av till sjukhuset. När vi satt där och väntade på vår tur hade jag inte en tanke på att det kunde vara tvillingar. Det jag sagt till Alva på morgonen trodde jag själv på. Istället var jag nervös och orolig, tänk om allt inte var som det skulle, kan man verkligen få 4 friska, härliga barn?

Efter en liten stund var det vår tur. En gullig barnmorska bad mig att kliva upp på britsen och dra upp tröjan.
-Oj, en riktig kula har det hunnit bli, sa hon.
-Mm, många mellanmål, tänkte jag!
Barnmorskan förklarade hur det skulle gå till, först titta runt lite, sen berätta för oss och förklara vad vi såg.
Bäst att vara tyst tänkte jag, låta barnmorskan göra sitt jobb!
Med spänning följde jag de suddiga konturena på den stora tv-skärmen, skulle verkligen det lilla hjärtat slå?
Det första vi såg var ett lite huvud, runt och fint och efter det en liten, liten ryggrad. Jag spanade efter det lilla hjärtat, men då dök plötsligt ett till litet huvud upp, alldeles i slutet av ryggraden. Hann tänka att det kan väl inte vara rumpan, innan jag bröt mitt löfte om att vara tyst:
-Jag tycker jag ser två huvuden, sa jag oroligt och samtidigt övertygad om att jag måste se fel!
-Ja, det gör jag med, svarade barnmorskan.
Nu snurrade rummet och jag började skaka där jag låg. Det kunde inte vara sant, hon såg det jag såg! Två små liv bodde i min mage!

Det var starten på en vecka som jag knappt minns. Jag gjorde det jag skulle, jobbade, lagade mat, pratade med alla, men samtidig var jag någon helt annan stans. Tankarna bara snurrade i huvudet och jag läste allt jag kunde hitta på internet. Skulle allt gå bra? Skulle de klara sig där inne? Hur skulle vi hinna med de tre stora? Tänk om de kommer alldeles för tidigt och vi måste stanna månader på sjukhus, vem ska då ta hand om de andra barnen! Hjälp, vi ska ha 5 barn!
Först 6 dagar senare, när jag satt och läste om allt farligt, allt som kunde gå fel, släppte det. Jag grät för första gången, så oerhört lycklig över att just vi skulle få tvillingar. Tänk vilken gåva, två små barn, fast på samma gång.
Sedan den dagen har jag njutit, varit så lycklig och tacksam!

PS. Ni undrar kanske hur mannen tagit det hela. För att ni ska förstå måste jag berätta om hans reaktion när vi gjorde ultraljudet.
Jag låg ju där och skakade på britsen! När jag tillslut tittade upp på honom var han alldeles cool-lugn. Hjälp, tänkte jag, han är så chockad så han inte har hunnit ta det till sig än. Jag frågade hur han kände, men han bara svarade att det va OK. ´
Nej, han har inte fattat tänkte jag, hur ska det här sluta?
Tillslut frågade barnmorskan om vi inte hade några frågor. Jag var helt tom, kunde inte tänka och då plötsligt säger han:
-Har du kollat så det inte är tre!
Lugn och sansad, sån är han och det måste vara därför jag älskar honom så mycket!!!

Tvillingmysteriet! Del 2

Veckorna gick, magen växte och snart var det dax för ultraljud. Gud så spännande, att äntligen få se den lilla krabaten som så smått börjat sprattla där inne i magen. Barnen var självklart också nyfikna. De fick inte följa med, men var lovade bilder på bebisen så fort de kom hem från skolan. Just när de skulle gå till bussen kom Alva på att hon var den som kom hem först denna dag.

-Jippi, det blir jag som får veta om det är 1 eller 2 bebisar först!
-Lilla gumman, det är bara 1 bebis, det känns så säger jag, rädd att hon ska bli besviken. Men du får ju se bilderna först!!

Det var nämligen så att jag bara några veckor tidigare fått veta att min kollegas syster väntade tvillingar. Och i vår lilla stad kunde det ju inte komma fler tvillingpar den hösten, så för mig var det helt omöjligt att det skulle finnas 2 bebisar i min runda mage.

Tvillingmysteriet! Del 1

Tänk, för snart två år sen visade stickan två streck och det var bevisat, vi skulle få ett litet barn. Tänk, en liten sladdis!
Storebror skulle hinna fylla 6 år, tjejerna 8 och 10! Pirrigt var det, men samtidigt helt underbart!

Magen växte, fort, men det var ju inte så konstigt, där hade ju redan tre små hyresgäster bott. Illa mådde jag och hungrig var jag. Minst en gång i timmen var jag tvungen att stoppa i mig något. Kanke inte alls konstigt att magen växte fort:-).
På jobbet visste de vad som väntade, men barnen och resten av familjen och vännerna visste inget. En måndag sa de att nu MÅSTE du berätta för barnen, annars kommer någon annan att göra det.

OK, bäst att ordna det! Lillebror och jag åkte till konditoriet och köpte bakelser. Lite konstigt tyckte han, en helt vanlig måndag. Väl hemma dukade vi upp i vardagsrummet och satte oss och bara mumsade.
-Vi har nått att berätta sa vi!
Vi ska få en av de saker du önskade dig när du fyllde år Moa! (Hon hade önska sig en hundvalp)
-Vaa, skrek barnen, ska vi skaffa hund!
-Nej, inte det, det andra! En Bebis!
(En lillebror hade också stått med på önskelistan.)

Gissa om barnen blev lyckliga. De pratade, funderade och kom snart på att det säkert skulle bli bråk om vem som fick hålla.
-Bäst att det blir tvillingar, kom nån på!
-Eller trillingar, tyckte nån annan!
-Oh nej, sa jag, det är bara massa jobb och större risker under graviditeten, en bebis räcker!

onsdag 25 november 2009

SOMMARMINNE!!!


Åhh, vad jag längtar efter värme och framför allt LJUSET!

Ny klänning!

Kunde inte låta bli - såå söt!

måndag 23 november 2009

Goda grannar!






Idag har Vår lille Olle klippt sig hos supergoa grannen, även frisör! Högsta betyg för den prestationen, han satt ju inte still precis! Men det tar nog tid innan syrran behöver klippas, hon ligger lite efter vad det gäller håret!

söndag 22 november 2009

VILKEN MYSIG HELG!

Här har varit fullt upp, på ett skönt, avslappnat sätt:-). Två systrar kom på besök på lördagen, en god vän och mamma på söndag! Gillar att bara få mysa runt hemma, men ändå få träffa nära och kära.

Har varit ute i skogen och plockat lite grönt, samt hunnit fynda på loppis! Smått otroligt att en helg kan rymma så mycket!



Tre tjejer som gillar att läsa!


Tror allt pappa varit framme!


Så mysigt att börja tänka JUL


Ser ni "De TRE små grisarna"?

lördag 21 november 2009

Idag kommer lillasyster och hälsar på - iiih!


Såååå mysigt, jag gissar att det är
ungefär såhär det kommer att bli,
mycket gos och kram!

torsdag 19 november 2009

En Hjälpande Hand!
Eller ska jag säga fyra! Skulle tro att allt vi pysslar med här hemma faktiskt skulle gå snabbare utan deras hjälp, men gissa om de var lyckliga att äntligen få tillträde till skafferiet.

Nybörjare!













Hej alla där ute!
Bestämde mig just för att testa att blogga, följer flera, men har aldrig provat själv. Fast mest startade jag den för att kunna dela med mig av min vardag till min älskade lilla syster i Kalmar!
Så kram på dig gumman, kanske blir du min enda läsare här på bloggen!!!!!!