onsdag 26 januari 2011

Middagstips



FÖRENKLAD LASANGE

Ugnstemperatur 225º, 4-5 portioner


250 g pasta, t ex snäckor eller fjärilar


Sås:
1-2 gula lök
1 msk margarin
400 g blandfärs
400 g krossade tomater på burk
1-2 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
1 tsk basilika eller oregano
2 dl lätt crème fraiche
3 dl mjölk
3 dl riven lagrad ost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka pastan lite kortare tid än som anges på förpackningen. Låt pastan rinna av.

Sås:
Skala och hacka löken. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Fräs lök och färs under omrörning. Lägg eventuellt över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar och örtkrydda. Koka såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och mjölk. Koka på svag värme ett par minuter. Rör ner ungefär hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.


Häll pastan i en ugnssäker form. Häll över såsen så att pastan täcks. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Lycka till!

1 kommentar:

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon :)

Hoppas att ni har det bra, hadde varit mysigt att träffas igår men som tur så gjorde inte vi det..
Snor i stora lass idag här hemma ...

Vissr är det skönt att städa och rensa men det tar sin lilla tid men nu ska jag gå genom alla rum från golv till tak :)
Fast det slkulle ta en hel månad..

TACK FÖR MATTIPSET, JAG SKA TESTA OCH ENKLARE NÄR MAN SKA GÖRA GLUTENFRITT MED.

Kan man gå eller får man plats med syskonvagnen på Erikshjälpen?

Ha en bra torsdag!

Krram Sirpa