"Lukta gott" säger Olle:-)
Vi får hoppas att de smakar gott också!
Tillägg:
RIMBOBULLAR
Läckra bullar som kan frysas både gräddade och ogräddade.
Det här behövs för ca 25 st:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
uppvispat ägg
1 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 250 ° Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
3. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
6. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
7. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Tillägg:
RIMBOBULLAR
Läckra bullar som kan frysas både gräddade och ogräddade.
Det här behövs för ca 25 st:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
uppvispat ägg
1 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 250 ° Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
2. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
3. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
6. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
7. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
2 kommentarer:
Dom ser supergoda ut. Ha en bra fredag kram Sussi.
Åhhh de ser ljuvliga ut!! Ett recept tack;-)
Kram K
Skicka en kommentar