GRUNDRECEPT
Cirka 1 liter
Dag 1
2 dl ljummet vatten
2 1/2 dl rågmjöl
1 msk flytande honung
Dag 3
1 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
Dag 4
1 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
1. Vispa vatten, mjöl och honung för dag 1 till en slät massa i en glasburk. Täck med plastfolie och låt burken stå i rumstemperatur i 2 dygn.
2. Tillsätt vatten och mjöl under dag 3, vispa massan slät igen. Täck med plastfolie och låt burken stå i rumstemperatur i 1 dygn.
3. Tillsätt vatten och mjöl under dag 4, vispa massan slät. Täck med plastfolie och låt burken stå i rumstemperatur i 1 dygn.
2 kommentarer:
Har hittat till din sida för ett tag sedan och vill tacka för ett tydligt och bra recept på surdeg. Alla recept verkar ju så krångliga, men detta får allting att verka hur enkelt som helst. Vad gulliga dina barn är där de sitter bredvid varandra! Kommer ihåg när mina var små och de hade mycket glädje av varandra eftersom det bara skiljer c.a. 2år mellan dem. Det är längesedan de var små nu är de 29, 27 och 25 och vi har bara sladdbarnet kvar än så länge. Hon är snart 18. Då får man glädja sig åt barnbarnen i stället...Hälsningar Fyrabarnsmamman
Tack för receptet :)
Verkligen uppskattat!
kram Nellie
Skicka en kommentar