En riktigt god kaka som är bra att variera alla rabarberpajer med:-) Enkel att göra är den också, så jag vill gärna dela med mig av receptet!
3 ägg 2 dl strösocker 1 krm salt 3-4 droppar bittermandelolja 250 g kesella kvarg 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl rabarber i skivor
Vispa ägg, socker och salt pösigt, rör ner olja och kesella. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten. Häll i smord och bröad form, gärna med lös kant. Strö över rabarbern! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, 200 grader. Sikta florsocker över kakan och servera med vaniljvisp, glass eller grädde! |
6 kommentarer:
Hej Vännen!
Visst... allt säger jag inte till dig :)
Jag skojar... Jag han aldrig säga och minnet är dessutom som den är ;)
Vad gott med kakan och dessutom bra att även baka den glutenfritt.
Ser smarrigt ut ! Mums
Ska du jobba? Extra ?
Ha en bra dag trots att du jobbar...
Vilket väder det äR. sÅ SKÖNT!
Nu ska vi ut igen, har haft en matpaus. Blev coscous sallad med feta och knaperstelt Bacon.
Så enkelt men så Gott!
Vi hörs!
Kram Sirpa
Knaperstekt !
Tack för receptet! Det ska jag skriv ut omedelbart bums! Har ju ett berg av rabarber här hemma så mycket paj blir det:)
Kram Charlotte
Mums, det låter kalasgott!!
Tack för receptet, det ska jag spara.
Ha en fin kväll!
Kraaam
Mmm den ska jag testa! Ska skörda mina första imorgon! Imorgon kommer de...! Har städat huset nu och är helt slut, men det ska bli roligt och spännande!
Kramar Jennie
Mums fika på måndag ; ) kram Sofia
Skicka en kommentar